Kategorija

Domaći skupovi

Manifestacija “Poruke Ahdname 2017”: Prezentirati multireligijske dimenzije BiH
Domaći skupovi

Manifestacija “Poruke Ahdname 2017”: Prezentirati multireligijske dimenzije BiH

SARAJEVO (AA) – U organizaciji Muftijstva Sarajevo, Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i Medžlisa IZ Kiseljak ove godine se održava prva manifestacija “Poruke Ahdname 2017”, a u sklopu obilježavanja 554. godišnjice uručivanja Ahdname na polju Milodraž u Kiseljaku s posebnim osvrtom na poruke Ahdname u savremnom kontekstu, javlja Anadolu Agency (AA).

Opširnije…

Domaći skupovi

NAJAVA: Naučni skup “Multireligijska Bosna, poruke Ahdname i savremeni kontekst” – 25.maj 2017

U okviru manifestacije Dani Ahdname 2017,  Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka u saradnji s Muftijstvom sarajevskim i Medžlisom IZ Kiseljak organizuje naučni skup “Multireligijska Bosna, poruke Ahdname i savremeni kontekst” koji će se održati u četvrtak 25. maja 2017. u Vakufskom centru, ulica Bana Jelačića bb 71250 Kiseljak, BiH

Opširnije…

Domaći skupovi, Skupovi

Manifestacija “Dani vakufa u BiH 2017”

Vakufska direkcija i ove godine organizira sedmu po redu manifestaciju ,,Dani vakufa u BiH” koja će se održati u periodu od 21. do 29. aprila u Sarajevu, Banjoj Luci, Bosanskoj Gradišci, Jajcu, Bužimu i Kiseljaku. Okosnicu manifestacije činit će kulturno-obrazovni i vjerski sadržaji od kojih izdvajamo okrugli sto i tribine o vakufima, promocije knjiga, prezentaciju projekata, izložbu o vakufima, svečano otvaranje vakufskih objekta u Bosanskoj Gradišci, Bužimu i Kiseljaku, postavljanje kamena temeljca za ponovnu izgradnju Arnaudija džamije u Banjoj Luci, dodjelu plakete najistaknutijem vakifu, hutbu o vakufima, mevlud u povodu Lejletul-mi’radža i Dan vakifa, te hatmu svim vakifima.

Opširnije…