Kategorija

Skupovi

Tribine i okrugli stolovi

Najava: Okrugli sto “Suživot i religijske vrijednosti”

Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Kiseljak u okviru manifestacije “555 godina Ahdname u Bosni i Hercegovini” organizuje okrugli sto “Suživot i religijske vrijednosti” koji će se održati u srijedu 09. maja 2018. godine u Vakufskom centru u Kiseljaku, ul. Bana Jelačića bb, sa početkom u 10 sati.

Program okruglog stola “Suživot i religijske vrijednosti” možete pročitati u nastavku.

PREUZMITE DOKUMENT (format: PDF, veličina: 154KB)

 

Tribina “Vakufi u Trebinju”
Tribina “Vakufi u Trebinju”
Tribina “Vakufi u Trebinju”
Domaći skupovi, Tribine i okrugli stolovi

Tribina “Vakufi u Trebinju”

19.04. 2018.  – U okviru manifestacije „Dani vakufa u BiH“ Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH i Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka organizirali su u Trebinju okrugli sto na temu „Vakufi u Trebinju“. Zbog nedostatka adekvatnijeg prostora ovaj okrugli sto održan je u obnovljenoj džamiji Osman-paše Resulbegovića. O nastanku i razvoju Trebinja, trebinjskim vakufima i vakifima govorili su: dr. Fazileta Hafizović, Hamza Lavić, prof. dr. Ismet Bušatlić, dr. Elvir Duranović, Meho Manjgo, dr. Ademir Jerković, mr. Hikmet Karčić, Šefik-ef. Čavčić, Sadik-ef. Fazlagić, mr. Salem ef. Dedović i dr. Senaid Zajimović. Referati prezentirani na okruglom stolu “Vakufi u Trebinju” bit će objavljeni u zasebnom Zborniku radova.

Okrugli sto “Vakufi na području Medžlisa IZ Trebinje”
Tribine i okrugli stolovi

Okrugli sto “Vakufi na području Medžlisa IZ Trebinje”

U okviru 8. manifestacije ’’Dani vakufa u Bosni i Hercegovini 2018.’’ Vakufska direkcija i Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka u saradnji sa Muftijstvom mostarskim i Medžlisom IZ Trebinje organiziraju okrugli sto o temi “Vakufi na području Medžlisa IZ Trebinje” a koja će se održati u Trebinju 19. april 2018. godine s početkom u 10:00 sati.

Opširnije…