Kategorija

Skupovi

Promocija knjige “Mostovi kulture: od Bagdžilar do Bosne i Hercegovine”
Predstavljanje knjiga

Promocija knjige “Mostovi kulture: od Bagdžilar do Bosne i Hercegovine”

24. maj 2017. – Općina Bagdžilar, Yunus Emre Institut, Medžlis islamske zajednice Kiseljak i Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka organizuje promociju knjige  “Mostovi kulture: od Bagdžilara do Bosne i Hercegovine” koja će se održati 24. maja 2017. godine s početkom u 19.30 sati. Promotori knjige su H.Yildirim Aganoglu – autor , Dr.Dževada Šuško – direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, Kenan Bajrić – glavni imam MIZ Kiseljak i Lokman Cagirici – načelnik opštine Bagcilar Istanbul. Promocija će se održati u Yunus Emre Enstitusu  u ulici Mula Mustafe Bašeskije 31/a, Sarajevo.

Manifestacija “Poruke Ahdname 2017”: Prezentirati multireligijske dimenzije BiH
Domaći skupovi

Manifestacija “Poruke Ahdname 2017”: Prezentirati multireligijske dimenzije BiH

SARAJEVO (AA) – U organizaciji Muftijstva Sarajevo, Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i Medžlisa IZ Kiseljak ove godine se održava prva manifestacija “Poruke Ahdname 2017”, a u sklopu obilježavanja 554. godišnjice uručivanja Ahdname na polju Milodraž u Kiseljaku s posebnim osvrtom na poruke Ahdname u savremnom kontekstu, javlja Anadolu Agency (AA).

Opširnije…

Tribine i okrugli stolovi

The Third Annual Undergraduate Conference “YOUTH IN ISLAM”

19.05.2017. – European Muslims Student Association (EMSA) u saradnji s Islamskim pedagoškim fakultetom Univerziteta u Zenici organizuje Treću godišnju konfereciju za dodiplomce (The Third Annual Undergraduate Conference) pod nazivom “Mladi u islamu”. Konferencija će se održati u petak 19.05.2017. s početkom u 10 sati u prostorijama International University of Sarajevo (IUS), Hrasnička bb, Ilidža. Uvodno izlaganje na temu “Muslimani u Evropi” održat će dr. Dževada Šuško, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka. Za više informacija pogledajte ovdje.

Opširnije…